Kol paruošite sūrio įdarą ir tešlą, smidrus pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Sluoksniuotą bemielę tešlą atšildykite, iškočiokite, subadykite šakute ir trumpam pašaukite į orkaitę. Rikotą pagardinkite česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tiks čiobreliai, rozmarinai, peletrūnas), įberkite druskos ir įmaišykite vieną kiaušinį. Sutarkuokite sūrį (mums labai patiko brandintas Cheddar). Šoninę apkepinkite, nupilkite riebalus.
Ištraukite apkeptą tešlą, ant jos dėkite rikotą, apibarstykite šonine ir tarkuotu sūriu, ant viršaus sudėliokite smidrus. Kepkite apie 20-25 min. Prieš pateikiant apibarstykite mėtos lapeliais.
Skanaus!
Originalus receptas: http://www.sweetsugarbean.com/2012/06/oh-baby-roasted-asparagus-bacon-cheese.html