Mus rasite
Vilnius, Užupio g. 23
Užsukite paragauti ir įsigyti
Mes dirbame
I-V – 11-19 val.,
VI – 11-18 val.
Susisiekite su mumis
Dažnai užduodami klausimai
Alyvuogių aliejus pradedamas spausti rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje (priklausomai nuo to, kokie orai buvo vasarą ir rudens pradžioje). Tad šviežią, ką tik išspaustą aliejų paprastai atsivežame spalio mėnesį.
Taip, aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus yra tinkamas kepimui net ir aukštoje temperatūroje. Natūralūs antioksidantai (polifenoliai), esantys alyvuogių aliejuje, neleidžia susidaryti kancerogeninėms medžiagoms. Todėl iš visų augalinių aliejų būtent alyvuogių aliejus ir rekomenduotinas kepimui.
“Jamon Serrano” (išvertus reiškia “kalnų kumpis”) gaminamas laikantis griežtų reikalavimų, keliamų tiek mėsos kokybei, tiek pačiam vytinimo procesui, kuris yra paprastas ir nekinta per amžius. Kumpiai užpilami jūros druska ir sūdomi tiek dienų, kiek sveria pats kumpis (1 diena, 1 kilogramui mėsos). Kumpiai slegia vienas kitą, todėl įgauna būdingą plokščią formą. Sūdyti kumpiai vežami į prausyklą. Po šalto dušo, kumpiai mėnesiui ar pusantro dedami į šaltas ir drėgnas kameras, kuriose yra 3–6 laipsnių temperatūra ir 80–90 proc. drėgmė. Ispanai teigia, kad tai yra idealios sąlygos druskai tolygiai pasiskirstyti visame kumpyje. Tuomet prasideda vytinimo procesas, trunkantis nuo 6 iki 36 mėnesių, kurio metu temperatūra palaipsniui keliama nuo 6 iki 18 laipsnių. Vytinimo metu kumpiai netenka apie 30 procentų svorio ir įgauna jiems būdingą skonį. Kuo ilgesnis vytinimo laikas, tuo intensyvesnis skonis ir kvapas.
Taip, galima.
UAB Delikatesai
Užupio g. 23, 01202 Vilnius
Įmonės kodas: 301737843
PVM mokėtojo kodas LT 100004112610
Bankas: AB SEB bankas, a/s LT 93 7044 0600 0641 4877