Spanakopita – graikiškas špinatų ir fetos pyragas

spanakopitaReiks: 400-500 g filo tešlos, apie 1 kg špinatų (jei neturite šviežių, tiks ir šaldyti, tik tuomet jų dėkite mažiau), 300 g fetos, 1 poro, svogūnų laiškų, šiek tiek krapų, petražolių, muskato riešuto, 1 kiaušinio ir alyvuogių aliejaus.

Aliejuje apkepinkite porą su prieskoniais, tuomet sudėkite špinatus (dalimis) ir trumpai apkepkite, kad sukristų. Kai atvės, supjaustykite, sudėkite fetą, suplaktą kiaušinį, ir gerą šaukštą aliejaus. Į kepimo formą sudėkite pusę filo tešlos lapų (kiekvieną jų sutepkite alyvuogių aliejumi), tuomet dėkite špinatų įdarą ir ant viršaus aliejumi suteptus likusius filo tešlos lapus. Viršų taip pat pašlakstykite aliejumi ir kepkite 45 min. 180 C orkaitėje.
Skanus ir šiltas, ir šaltas.

Šaltinis: http://www.laceandmacarons.com/en/spanakopita-greek-spinach-and-feta-pie/