Šildantis ir sotus apkepas.
alyvuogių aliejus
1 smulkintas vidutinio dydžio raudonasis svogūnas
60g chorizo
2 šaukšteliai balzaminio acto
1 raudonoji paprika
2 šaukšteliai raudonėlių
1 šaukštelis rūkytos paprikos
žiupsnelis aitrių paprikų (jei norite, kad būtų aštru)
1 x 400g skardinė smulkintų pomidorų
1/2 šaukštelio cukraus
druskos, juodų pipirų
100g mocarelos
125g makaronų
Apkepkite svogūnus, įpilkite balzaminį actą, palikite porai minučių. Suberkite chorizo ir smulkintą papriką bei prieskonius, kepkite, kol paprika suminkštės. Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol išvirsite makaronus. Makaronus (penne, farfalle ar kt. rūšies) virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite, sumaišykite su padažu, įdėkite 0,5 mocarelos.
Viską sudėkite į kepimui skirtą formą, ant viršaus išdėliokite likusią mocarelą ir 10 minučių šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 C.
Šaltinis: http://purelyfood.wordpress.com/2011/11/17/chorizo-pepper-and-mozzarella-pasta-bake/