Degustacijos, vykusios Užupio krautuvėje metu, mūsų draugas UAB “Enovilta” generalinis direktorius Francesco di Marco svečiams pasiūlė paragauti makaronų. Patiekalas buvo labai skanus, o pagaminti jam prireikė tik 15 min.
4 asmenims:
- 250 g makaronų “Fettuccia”,
- 60 g smulkiai supjaustyto vytinto kumpio Prosciutto Toscano,
- 50 g tarkuoto rūkytos ricottos sūrio (Francesco naudojo ožkos, bet tiks ir karvės pieno sūris),
- mėtų lapelių.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite makaronus ir virkite kaip nurodyta ant pakelio (~12 min.). Nukoškite makaronus ir įmaišykite kumpį ir ricotta sūrį, vis įpildami karšto vandens, kuriame virė makaronai. Pateikdami užbarstykite mėtų lapelių.
Paprasta, greitai paruošiama ir skanu!
Ačiū Francesco už receptą!