Sočiai vakarienei 3 asmenims:
- 1 pakuotės (500 g) bulvinukų gnocchi;
- 100 g Gorgonzola sūrio;
- 150 g riebios grietinėlės;
- 2 šaukštų sviesto;
- ½ puodelio vištienos sultinio;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 nedidelio svogūno;
- mėgstamų prieskonių (tiks raudonėlis, mairūnas, čiobrelis, bazilikas, rozmarinas, šalavijas);
- 3 saujų šviežių špinatų;
- druskos ir pipirų;
- pakepintų ir smulkintų graikinių riešutų pateikimui.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, pakepkite, kol suminkštės, tuomet suberkite smulkintą česnaką ir dar minutę pakepkite.
Supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite juodais pipirais ir prieskoniais. Patroškinkite 2-3 minutes.
Tuo tarpu užkaiskite puodą su vandeniu ir, jam užvirus, sudėkite bulvinukus. Gnocchi versda trumpai, 2-3 minutes.
Į padažą suberkite smulkintą gorgonzolą, palaukite, kol ištirps. Tada suberkite išgriebtus bulvinukus, sudėkite špinatus. Paragaukite, gal prireiks ir žiupsnelio druskos.
Pateikdami apibarstykite kepintais ir smulkintais graikiniai riešutais.
Jauki, soti ir skani vakarienė vos per 15 minučių paruošta!
Receptas iš https://www.thedinnerbite.com/gorgonzola-gnocchi/