Rizotas su baravykais

Rizotas su baravykais yra stipraus skonio ir kreminės tekstūros, ypatingai populiarus Lombardijoje ir Veneto regionuose.

Grynasis kiekis:  175 g.

Kilmės šalis: Italija.

Pirkti internetu: Casa Rinaldi

Risotto su baravykais

Sudedamosios dalys: dalinai apvirti ryžiai 80%,IŠRŪGOS,augalinio aliejaus milteliai (saulėgrąžų aliejus, gliukozės sirupas, PIENO baltymai), grybai 3,5% (pievagrybiai, baravykai ir pan.), druska, bulvių krakmolas, hidrolizuoti augaliniai baltymai, kvapiosios medžiagos, svogūnai, mielių ekstraktas, petražolės, ciberžolė.

Rizoto paruošimas: rizoto mišinį suberkite į 16/18cm skersmens puodą ir įpilkite 650 ml šalto vandens. Gerai išmaišykite ir užvirkite. Virkite atidengus ant vidutinės ugnies apie 15-17 min kol vanduo susigers, retkarčiais pamaišykite. Paruošimas mikrobangų krosnelėje: į tinkamą indą suberkite rizoto mišinį ir įpilkite 550 ml šalto vandens. Gerai išmaišykite ir gaminkite mikrobangų krosnelėje 800 W 20-22 minutes.

Paruoštą rizoto pagardinkite 20 g sviestu ir 10-15 g parmidžano sūriu.

Casa Rinaldi sukūrė nepaprastai skanius, lengvai ir greitai paruošiamus rizotus, kuriuos galima gaminti tiek keptuvėje, tiek mikrobangų krosnelėje – užtruksite mažiau nei 20 minučių ir pasijusite tarsi restorane.​

Parinkti dalinai apvirtus ryžiai (parboiled), nes jie gali būti ilgai verdami neperverdant; maistingosios medžiagos persikelia į grūdo vidų ir ten išlieka.​

Dalinai apvirti ryžiai sugeria mažiau riebalų, yra lengvai virškinami ir nesulimpa. Jie išskiria mažai krakmolo, bet daug aromatų ir skonių.