Parmigiano Reggiano bene žinomiausias itališkas sūris. Gaminamas tik griežtai apibrėžtame regione, jam priskiriamos žemės aplink Parmą, Reggio Emiliją, Modeną ir Boloniją, kairiajame Reino upės krante ir žemės aplink Mantują, dešiniajame Po upės krante. Kiekvieną sūrio gamybos etapą, kiekvieną gamintoją kontroliuoja sūrininkų asociacija „Consorzio di Tutela”.
Sūris turi būti brandinamas ne mažiau kaip 12 mėnesių. Tačiau visas būdingas savybes jis įgauna po 18-24 mėnesių. Tik tada jis būna nuo šviesios iki geltonos šiaudų spalvos, ir ji turi būti vienoda visur, yra saldaus vaisių aromato, ryškaus, vaisių skonio.
Sūrio brandumą nurodo specialūs terminai. 12 mėn. brandintas vadinamas „nuovo” – jaunu, 18 mėn. – „maturo” – subrendusiu, 24 mėn. – „vecchio” – senu, o 36 mėn. – „stravecchio” – labai senu sūriu.