Gruyère – puskietis, nepasterizuoto karvės pieno sūris, tapęs Šveicarijos vizitine kortele. Mūsų vitrinoje esantis Gruyere yra ypatingas, padarytas garsioje sūrinėje Fromagerie Moleson, brandintas 12 mėnesių. Galbūt pats geriausias Gruyere Šveicarijoje, mat ponas Grossrieder ne tik sūrį gamina, bet pats ir brandina.
Sūrio pavadinimas kilęs nuo Šveicarijos kaimelio Gruyère, kur šis sūris gaminamas nuo 17 amžiaus.
Turtingo skonio: salsvokas, šiek tiek sūrus, su karamelės, vanilės, riešutų poskoniais.
Kadangi Gruyère puikiai lydosi, jis gausiai naudojamas apkepams, užkepimui, fondiu; juo gardinamos sriubos, sumuštiniai, salotos, makaronų patiekalai.
Derinimas su vynu: idealus Gruyère partneris – Riesling. Taip pat derės su sidru ir net alumi.
Kilmės šalis: Šveicarija.