Castel Medievale

Turbūt taip atrodė sūriai, gaminti viduramžiais. Nepaprastai skanus vienas, bet puikiai tiks su balta duona, medumi ar saldžiu vynu.

  • Pieno gamybos rajonas: Treviso ir Belluno prieškalnės (Alpės).
  • Sudėtis: karvės pienas, renetas, druska.
  • Žievė: grublėta, drėgnesnė žiemą, sausesnė vasarą, geltonai oranžinė su pilkšvai mėlynu atspalviu.
  • Sūris: baltos spalvos, kol šviežias, intensyvesnės geltonos šiaudo spalvos, kai subręsta. Tvirtas, truputį trapus, retkarčiais pastebimos gyslelės.
  • Aromatas: šviežio pieno, medžio ir sausų lapų.
  • Skonis: labai malonus ir ilgai išliekantis, juntamas jogurto ir grybų poskonis.
  • Siūloma pateikti: su saldžiaisiais vynais Prosecco Passito, Marzemino Passito, apelsinų džemu, medumi, tinka daugiaryžiui (Risotto).
  • Gamintojas: Latteria Perenzin (Italija)

RETAS SŪRIS