Ančių kepenėlių paštetas su baravykais

tresor de foie gras de canard et cepe cuisine 20 foie gras

Ančių kepenėlių paštetas su baravykais (20% foie gras).Grynasis kiekis: 90 gKilmės šalis: Prancūzija

Foie gras de Canard (riebiosios kepenėlės) – produktas, pagamintas iš anties
kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant
priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir
žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio
ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau
senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu
būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, vėliau Romos
imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis
išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai.
Prancūzų kulinarinėse knygose apie foie gras rašoma jau XVI a.