Pats tikriausias nepasterizuoto pieno kamemberas iš Normandijos – Camembert de Normandie AOC Marie Harel.
Normadijos kamemberai bene populiariausi sūriai Prancūzijoje, kasmet jų pagaminama apie 18 milijonų vienetų. Sūrį sukūrė Marie Harel 1791 m., moteris, kurios portretas pavaizduotas ant sūrio pakuotės. Tik nepasterizuoto pieno kamemberai ir tik gaminami pagal Marie Harel receptą turi teisę vadintis Camembert de Normandie (Normandijos kamemberas).
Teigiama, kad Marie Harel pamokė vienuolis, atvykęs iš Brie. Todėl sūris išties panašus į Brie, tačiau yra keli esminiai skirtumai: kamemberai gaminami mažesni (apie 250 g), tuomet kai tradiciniai Brie daromi 2-3 kg; kamemberai stipresnio skonio ir aromato, nei brie, bei liesesni (darant brie dar papildomai įmaišoma grietinėlės, todėl jo riebumas būna apie 60 proc., o kamemberų – apie 45 procentus).
Tik padarytas camamberas yra grublėtos tekstūros, o pasiekęs tinkamą brandumą yra skystas. Padengtas valgoma balto pelėsio žieve, viduje gelsvos spalvos.
Siūloma patiekti kambario temperatūros su balta šviežia duona; prie Camembert puikiai tiks obuolių pagardas. Puikiai dera su lengvais raudonais vynais arba Normandijos sidru.