Baklava

Kelios tautos Baklava vadina savo nacionaliniu desertu, o ir gamina jį labai panašiai. Į plonytę, tiesiog peršviečiamą filo tešlą įsukami patys įvairiausi įdarai, tačiau būtinai turi būti riešutų ir medaus.

baklava

Graikiška Athena Sweet Athena baklava gaminama rankomis šeimos įmonėje, kur receptūra ir patirtis perduodamos iš kartos į kartą, nenaudojami jokie pigesni pakaitalai. Čia žemės riešutams sakoma „ne”, o tikram medui ir alyvuogių aliejui sakoma „taip”.

Mūsų asortimente:

– Baklava su graikiniais riešutais, avižiniais dribsniais ir šviežiomis apelsinų sultimis;

– Baklava su pistacijomis, avižiniais dribsniais ir šviežiomis apelsinų sultimis;

– Baklava su džiovintais vaisiais, avižiniais dribsniais ir šviežiomis apelsinų sultimis;

– Baklava su kadaifi tešla („angelo siūlai”), avižiniais dribsniais ir šviežiomis apelsinų sultimis.