Vištiena su chorizo ir baltosiomis pupelėmis

vistiena pupeles chorizo24 asmenims:

  • 2 puodeliai vištienos sultinio,
  • 2 vištienos krūtinėlės (be odos),
  • 400 g špinatų (galima keisti brokoliais),
  • alyvuogių aliejus,
  • 200 g chorizo dešros (smulkiai supjaustyta),
  • 400 g baltųjų pupelių,
  • švelni rūkyta paprika.
  • (paruošimo laikas – 20 min.)

Užvirkite vištienos sultinį, sudėkite vištienos krūtinėles ir lėtai virkite maždaug 10 minučių, kol išvirs (patikrinkite peiliu, mėsa turi būti balta). Išimkite mėsą, laikykite šiltai.

Į tą patį puodą sudėkite špinatus ar brokolius ir pavirkite kol suminkštės.

Tuo tarpu keptuvėje

ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą chorizo dešrą, sudėkite baltąsias pupeles (konservuotas ar prieš tai išvirtas). Jei labai sausa, įpilkite kelis šaukštus vištienos sultinio.

Į lėkštę dėkite pupeles su chorizo, ant jų – apvirtus špinatus arba brokolius, galiausiai vištienos krūtinėlę. Pabarstykite švelnia rūkyta paprika.

Skanaus!