Trapučiai su džiovintais pomidorais

Šį receptą mums maloniai paskolino Tupperware platinanti kompanija “Tvarkos linija”. Jie naudojo krautuvėje parduodamus saulėje džiovintus pomidorus bei “Chorizo” dešrą. Davė ir mums trapučių paragauti – labai gardu!

  • trapuciai40 g džiovintų  pomidorų (gali būti sausi arba aliejuje),
  • 60 g „Chorizo“ dešros,
  • 150 g miltų,
  • 2  šaukšteliai (10 g) kepimo miltelių,
  • 30 ml sumaltų  migdolų,
  • 70 g tarkuoto parmezano sūrio,
  • 80 g tirpinto sviesto,
  • 2 kiaušiniai,
  • 30 ml džiovintų  raudonėlių.

  1. Džiovintus pomidorus ir „Chorizo“ dešrą  smulkiai supjaustome.
  2. Sūrio malūnėliu sumalame riešutus ir parmezano sūrį.
  3. 3 l dubenyje šluotele plakimui sumaišome miltus, kepimo miltelius, migdolus, parmezano sūrį. Įmaišome tirpintą  sviestą, kiaušinius, raudonėlius, džiovintus pomidorus ir dešrą.
  4. Silikoninį  padėklą  dedame ant orkaitės grotelių. Ant padėklo išdėliojame po kauburėlį  tešlos ir  šiek tiek suplojame, kad gautume sausainėlio formą.
  5. Kepame 12-14 min. apatinėje orkaitės lentynoje 210° C temperatūroje.

Daugiau įdomių receptų galima rasti puslapyje www.tvarkoslinija.lt