Šį receptą mums maloniai paskolino Tupperware platinanti kompanija “Tvarkos linija”. Jie naudojo krautuvėje parduodamus saulėje džiovintus pomidorus bei “Chorizo” dešrą. Davė ir mums trapučių paragauti – labai gardu!
- 40 g džiovintų pomidorų (gali būti sausi arba aliejuje),
- 60 g „Chorizo“ dešros,
- 150 g miltų,
- 2 šaukšteliai (10 g) kepimo miltelių,
- 30 ml sumaltų migdolų,
- 70 g tarkuoto parmezano sūrio,
- 80 g tirpinto sviesto,
- 2 kiaušiniai,
- 30 ml džiovintų raudonėlių.
- Džiovintus pomidorus ir „Chorizo“ dešrą smulkiai supjaustome.
- Sūrio malūnėliu sumalame riešutus ir parmezano sūrį.
- 3 l dubenyje šluotele plakimui sumaišome miltus, kepimo miltelius, migdolus, parmezano sūrį. Įmaišome tirpintą sviestą, kiaušinius, raudonėlius, džiovintus pomidorus ir dešrą.
- Silikoninį padėklą dedame ant orkaitės grotelių. Ant padėklo išdėliojame po kauburėlį tešlos ir šiek tiek suplojame, kad gautume sausainėlio formą.
- Kepame 12-14 min. apatinėje orkaitės lentynoje 210° C temperatūroje.
Daugiau įdomių receptų galima rasti puslapyje www.tvarkoslinija.lt