Rizoto su smidrais ir citrina

Risotto su smidrais

Kad jau turime tobulų brandintų ryžių, o ir smidrai pradėjo dygti, siūlome pasigaminti tradicinį rizotą su smidrais ir citrina.

4 asmenims reiks:

  • 5 puodelių vištienos arba daržovių sultinio*
  • 1 šaukšto sviesto arba alyvuogių aliejaus*
  • 1 nedidelio svogūno (susmulkinto)
  • 1 puodelio brandintų Carnaroli ryžių*
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • 300 g šviežių smidrų
  • 1-2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 60 g tarkuoto Parmigiano Reggiano
  • druskos ir pipirų

Užkaiskite sultinį, sumažinkite ugnį ir laikykite karštai. Kitame puode įpilkite alyvuogių aliejaus arba sviesto ir 3–5 minutes apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, dar 30 sekundžių pamaišykite, tuomet suberkite ryžius. Kepkite dar porą minučių. Tuomet po truputį pilkite sultinį. Įpilkite samtį sultinio ir išmaišykite. Toliau maišykite, kol sultinys susigers. Įpilkite dar vieną  samtį ir toliau virkite bei maišykite, kol ryžiai taps kreminiai ir minkšti. Su paskutiniu samčiu sultinio suberkite smidrus. Pavirkite dar 3-5 min. Tada įdėkite kelis gabalėlius šalto sviesto, įpilkite citrinos sulčių, suberkite sūrį, užbarstykite petražolėmis. Atsargiai išmaišykite ir palikite pabrinkti dar kelioms minutėms. Įberkite druskos ir pipirų.

* Pažymėtus produktus galite įsigyti „Užupio krautuvėje”

perfecto