Tai tikrai taps hitu, o užtruksite vos pusvalandį – orzo makaronai su krevetėmis ir feta.
4 porcijoms reiks: 2 šaukštų alyvuogių aliejaus*, 1 vidutinės galvos svogūno, druskos, aitriųjų paprikų dribsnių, 3 skiltelių česnako, 300 g orzo makaronų*, 2 šaukštų pomidorų pastos, 800 ml daržovių arba žuvies sultinio*, 450 g vyšninių pomidorų, 400 g krevečių*, 150 g fetos sūrio*, petražolių lapelių.
Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite svogūnus, sudėkite smulkintą česnaką, aitriąsias paprikas, pagardinkite druska. Tuomet į keptuvę keliauja orzo makaronai ir pomidorų pasta. Išmaišykite. Supilkite sultinį, sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus. Vis pamaišydami gaminkite 10-15 min. Tuomet sudėkite krevetes (jos gali būti luptos arba neluptos, kaip jums labiau patinka). Per kelias minutes krevetės pakeis spalvą, taps rausvos. Reiškia patiekalas beveik paruoštas. Beliko sumesti fetą ir apibarstyti petražolėmis. Skanaus!
*- produktus galite įsigyti pas mus, Užupio krautuvėje.