Įdarui: aliejaus ir sviesto mišinyje pakepiname svogūną, įmaišome smulkintų petražolių (galima naudoti špinatus), nukeliame nuo ugnies, sudedame rikotą (6 asmenims reiks apie 500 g), šaukštą citrinos sulčių, vieną kiaušinį, užtarkuojam muskato riešuto ir pagardiname druska ir pipirais, įpilam šiek tiek grietinėlės.
Padažui: puode pašildome sviestą ir aliejų, sudedame 2 skardines smulkintų pomidorų (800 g), patroškiname apie 10 min. Tuomet suberiame smulkintą česnaką ir šalavijus, dar truputį patroškiname. Pabaigai įpilame grietinėlės.
Kol ruošiate padažą, prikimškite makaronus, jų reiks 500 g (mes naudojome Paccheri, bet tiks bet kurie dideli makaronai, kuriuos galima įdaryti).
Kepimo indą pašlakstykite aliejumi, sudėkite įdarytus makaronus, užpilkite pomidorų padažu, užtarkuokite parmezano ir pusvalandžiui pašaukite į orkaitę.