Pamenat, ragavom mėtų šaltsriubę Užupio krautuvėj, kurią gamino Skirmantas iš Soupcafe ? Taigi pagaliau pristatome receptą:
PRIEŠ GAMINANT ANT STALO IŠRIKIUOTI (keturioms porcijoms):
4 nedidelius agurkus, be sėklų, nuskustus ir sutarkuotus
1 šaukštą šviežių citrinos sulčių
Pilną saują mėtos lapų, smulkiai sukapotų
Pilną saują šviežių krapų, smulkiai supjaustytų
2 sutraiškytas česnako skilteles
500 ml natūralaus jogurto
1 šaukštą alyvuogių aliejaus
1 arbatinį šaukštelis druskos
100g išlukštentų ir pakepintų saulėgrąžų sėklų
KAIP GAMINTI
Dideliame puode lengvai ir su meile sumaišykite sutarkuotus agurkus, citrinos sultis, mėtą, krapus, česnaką, jogurtą, alyvuogių aliejų ir druską. Viską maišykite dideliu šaukštu ir dainuokite megstamiausią dainą. Supilkite visą mišinį į blenderį ir trinkite dideliu greičiu, kol pasidarys vientisa masė. Jei neturite blenderio – teks kramtyti patiems, skonis nuo to nenukenčia. Patiekite iš karto, arba atšaldykite šaldytuve. Siupilsčius sriubą į lėkštes ant kiekvienos užbarstykite saulėgrąžų sėklų ir papuoškite mėtos lapeliu.