Pabodo įprasto skonio alyvuogės? Siūlome pasigaminti šiltas marinuotas alyvuoges. Greita, paprasta ir labai skanu!
Jums reiks:
- 2 puodelių juodųjų arba žaliųjų alyvuogių,
- 50-60 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus,
- 1 lauro lapelio,
- 1 žiupsnelio pankolio sėklų,
- 1 skiltelės smulkinto česnako,
- 1 žiupsnelio kajeno pipirų,
- šviežių rozmarino lapelių,
- 0,5-1 citrinos sulčių,
- 1 citrinos smulkintos žievelės,
- 2 šaukštų šviežių petražolių.
Nupilkite alyvuogių sūrymą ir meskite jas į verdantį vandenį. Pavirkite 5 minutes, nupilkite vandenį.
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, leiskite jam sušilti, tuomet sumeskite prieskonius ir česnaką. Leiskite prieskoniams sušilti, tačiau neperkepkite! Sudėkite apvirtas alyvuoges, apibarstykite petražolėmis. Pateikite su šilta balta duona.
Skanaus!