Užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirus sumeskite kriaukles ir apvirkite 2-3 minutes. Tuo tarpu į rikotą įmaišykite šviežių smulkintų bazilikų, tarkuotos citrinos žievelės ir pusę stiklinės tarkuoto Pecorino Romano sūrio. Šiuo įdaru įdarykite apvirtas kriaukles ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Padažui keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, sudėkite smulkintą česnaką, pakepkite 30 sekundžių, tuomet įmaišykite 3 šaukštus miltų ir dar minutę pakepkite. Tuomet nuolat maišydami įpilkite 3/4 stiklinės šampano ir 1/2 stiklinės grietinėlės. Maišydami pakaitinkite 1-2 minutes, pagardinkite juodais pipirais.
Padažą užpilkite ant įdarytų makaronų, apibarstykite 1/2 stiklinės tarkuoto Pecorino Romano sūrio ir kepkite 180 C orkaitėje 20-25 min.