Jei jau radote daug baravykų, būtinai pasigaminkite jaukų patiekalą – lazaniją su baravykais ir Taleggio sūriu.
4 porcijoms reiks: 500 g baravykų, 2 česnako skiltelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus*, šviežių petražolių, druskos; bešamelio padažui: 1 l pieno, 100 g sviesto, 100 g miltų, druskos, muskato riešuto, 350 g Taleggio sūrio*; 200 g lazanijos lakštų*, 100 g Parmigiano Reggiano sūrio*.
Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus lengvai apkepkite smulkintą česnaką, sudekite pasmulkintus baravykus, kepkite apie 5 min. Apibarstykite petražolėmis ir nukelkite nuo kaitros. Bešamelio padažui ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, apkepkite. Tuomet po truputį pilkite karštą pieną, pastoviai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai padažas sutirštės, pagardinkite druska ir muskato riešutu. Į padažą sudėkite Taleggio sūrį, maišykite, kol ištirps, sumaišykite su apkeptais baravykais. Belieka susluoksniuoti lazaniją: bešamelio padažas su baravykais ir sūriu, lazanijos lakštai ir t.t. Pabaikite padažu ir apibarstykite tarkuotu Parmigiano Reggiano sūriu. Kepkite 180 C orkaitėje apie 30 min. Sėkmė garantuota!
*- produktai, kuriuos galite rasti Užupio krautuvėje.