Jei lankėtės Tunise, tikriausiai ragavote Lablabi sriubos, kuri ten tradiciškai valgoma per pusryčius. Labai greitai ir paprastai paruošiama, aštriai rūgšti sriuba tikrai pažadins ūkanotą rytą, suteiks daug energijos, o skonis maloniai nustebins. Taigi, gaminame! Jei naudosite sausus avinžirnius, juos iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje. Ryte vandenį nupilkite ir virkite šviežiame vandenyje (užtruks pusvalandį ar ilgiau). Tuo tarpu ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną, dėkite traiškytą česnaką ir kuminą. Kai avinžirniai bus visiškai išvirę, sudėkite pakeptus produktus, pagardinkite harissa padažu ir citrinos sultimis. Pavirkite dar 10 minučių. Ir viskas. Dažniausiai pateikiant į sriubą įdedamas be lukšto virtas kiaušinis ir baltos duonos gabaliukai, o atskiruose dubenėliuose – patys įvairiausi priedai. Jei naudojate konservuotus avinžirnius, tuomet juos virti reiktų sultinyje.
Tikslesnės produktų proporcijos: 1 puodelis sausų avinžirnių, 1 l vandens, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 1 svogūnas, 4 skiltelės česnako, 2 arbatiniai šaukšteliai kumino, 2 šaukštai Harissa padažo, 1 citrinos sultys.
Pateikimui (pasirinktinai): be lukšto virti kiaušiniai, kaparėliai, šviežia kalendra, petražolės, jogurtas, konservuotas tunas, smulkinti migdolai, baltos duonos gabaliukai, alyvuogės, švieži pomidorai.
Nuotrauka ir receptas: http://www.slowburningpassion.com/lablabi-chickpea-soup-tunisians-eat-breakfast/