Juodųjų pupelių ir kalakutienos čili troškinys

Juodųjų pupelių ir kalakutienos čili troškinysJei gaminti ruošiatės vakare, juodąsias pupeles užmerkite iš ryto (mirkt turėtų apie 12 val.), tuomet 1-1,5 val. virkite, kol suminkštės (kad būtų gardesnės, į puodą įmeskite morką, svogūną, saliero stiebą, lauro lapą, česnako skiltelę). Aliejuje pakepinkite pievagrybius ir svogūnus, pabaigoje sudėkite smulkintus česnakus ir, kai pasklis jų gardus aromatas, pradėkite kepinti smulkintą kalakutieną. Gerai apskrudinkite, tuomet suberkite prieskonius: raudonėlį, kuminą, čili miltelius. Dabar į puodą turėtų keliauti juodosios pupelės, smulkinti pomidorai savo sultyse, šiek tiek skysčio, kuriame virė pupelės, arba vištienos sultinio. Troškinkite apie valandą.
Čili troškinį galite pateikti su avokadais, svogūnų laiškais, grietine arba graikišku jogurtu, tarkuotu čederio sūriu.

Šaltinis: http://jeanetteshealthyliving.com/2014/01/slow-cooker-black-bean-turkey-chili.html