4 asmenims
- 250gr baltų virtų pupelių arba 400gr skardinė paruoštų
- 4-5 vidutinio dydžio labai prinokę pomidorai
- 0,5-1 mėlynas svogūnas
- 1 ryšulėlis petražolių plokščiais lapais
250-300gr kapotos chorizo - Chereso acto padažui
- 1 valg. šaukštas chereso acto
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5-1 česnako skiltelė
- Druskos, pipirų
Pupelės bus daug skanesnės jei patys jas gaminsite nuo pradžių. Tam jas reikia mirkyti per naktį, o ryte 1-1,5 val. virti 2 litruose vandens su trupučiu druskos. Jei tingite arba neturite laiko – nusipirkite 1 skardinę jau išvirtų pupelių.
Norėdami pasigaminti salotas – nusausinkite pupeles ir kartu su 2 x 2cm pjaustytais pomidorais, plonais pusžiedžiais pjaustytais svogūnais ir kapotomis petražolėmis, sudėkite į dubenį. Įpilkite padažą ir leiskite salotoms 5 min. pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
Dešrą supjaustykite griežinėliais ir 2-3 min. pakepkite ant vidutinės ugnies, kad dešra sušiltų ir lengvai apskrustų. Sudėkite į likusias salotas. Nedelsdami patiekite.
Šios salotos skaniausios kambario temperatūros arba truputį šiltos.
Šaltinis: „The Moro Cookbook”. Receptas „Chorizo con ensalada de judiones y tomates”.
Receptą mums maloniai paskolino kulinarinio blog’o www.skaniai.lt autorius.