Canederli dell’Alto Adige

Canederli – tai tokie itališki kukuliukai, kuriuos greita paruošti, užklupus netikėtiems svečiams. Be to, tai puikus būdas atsikratyti sudžiūvusios baltos duonos. Mums tai tapo aktualu, nes nuo šiol kiekvieną dieną į krautuvę atvežama dar karšta itališka duona, ir karts nuo karto jos lieka…

4 asmenims:

  • canederli0,5 kg sudžiūvusios baltos duonos,
  • 0,5 l pieno,
  • miltų,
  • 220 g šoninės,
  • 230 g sūrio “Montasio”,
  • druskos,
  • muskato riešuto,
  • 3 kiaušiniai;
  • 50 g sviesto,
  • šalavijo,
  • rūkytos ricottos.

Sudžiūvusios duonos gabaliukus užpilkite pienu ir palaukite, kol visiškai suminkštės. Tuomet gerai išminkykite, sudėkite susmulkintą šoninę, sutarkuotą “Montasio” sūrį, kiaušinius, užtarkuokite muskato riešuto, druskos pagal skonį. Jei masė labai skysta, įdėkite šiek tiek miltų.

Iš gautos masės suformuokite kukulius. Virkite pasūdytame vandenyje ant mažos ugnies.

Padažui ištirpinkite sviestą, sudėkite šalavijo lapelius.

Pateikite su padažu, užtarkuokite rūkytos ricottos.

Skanaus!