Nuoširdžiausiai dėkojame visiems ančiuvių vakarėlio dalyviams už gerus žodžius, komplimentus ir pasiūlymus! Jei norėtumėte užkandėlių su ančiuviais pasigaminti namuose, siūlome keletą geriausiai įvertintų receptų.
Ančiuviai su paprikų pagardu – mostarda
Jums reiks: juodos duonos, paprikų mostardos, ančiuvių, svogūnų laiškų. Paruošimas tiesiog elementarus: tepame mostardą ant duonos, uždedame gabalėlį ančiuvio ir pabarstome smulkintais svogūnų laiškais. Skonis labai įdomus, nes mostarda saldžiai aštri, ančiuvis sūrus, o svogūnėliai suteikia dar papildomą skonį.
Troškinukas
Troškinukui reiks: cukinijos, raudonos ir žalios paprikos, svogūnų, pomidorų. Smulkiai supjaustykite visas daršovės ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Neperkepkite, daržovės turi likti traškios. Atvėsusį ratatouille dėkite į krepšelius (jei turite kantrybės, geriausia būtų juos išsikepti patiems; mes naudojome pirktinius ir dėl to sulaukėme lengvos kritikos), uždėkite gabalėlį ančiuvio. Nepretenzinga ir skanu.
Baklažanų ir apelsinų užtepėlė su ančiuviais
Jums reiks: baklažanų, apelsinų, šiek tiek cukraus ir, aišku, ančiuvių. Nenuluptą baklažaną kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsusį išskobkite ir sutrinkite. Apelsiną nulupkite ir susmulkinkite. Svarbiausia, nepalikite baltų žievelių, nes užtepėlė taps karti. Sumaišykite su baklažanų tyre, įdėkite truputį cukraus. Užtepelę tepkite ant baltos duonos, uždėkite gabalėlį ančiuvio. Skonis tikrai nustebins.
Ricottos
Ricottos – baklažanų kremo ir ančiuvių sumuštinukas. Ant baltos duonos tepame ricottą, baklažanų kremą (naudojome jau paruoštą), užbarstome smulkintomis petražolėmis su česnakais ir uždedame gabalėlį ančiuvio.
Fetos sūrio, Kalamata alyvuogių, špinatų
ir ančiuvių tartaras ant krekerio
Gaminama labai paprastai: visi ingridientai smulkiai sukapojami ir išmaišomi. Reiktų apšlakstyti citrinos sultimis (mes tai pamiršome), bet vis tiek buvo skanu.
Atsiprašome už prastą nuotraukų kokybę, labai jau skubėjome…