Žalių alyvuogių užtepėlė su migdolais

zaliu alyvuogiu uzt

Populiariausios stalo alyvuogės Manzanilla su puikiu alyvuogių aliejumi ir migdolais. Puikiai tiks su paskrudinta duonele ar duoninėmis lazdelėmis, ant sumuštinukų su šviežiu sūriu, galima įmaišyti į „vinaigrette” padažą

Grynasis kiekis: 125 g.

Kilmės šalis: Ispanija.

Sudedamosios dalys: žalios alyvuogės 72%, ypač tyras alyvuogių aliejus 17,53%, migdolai 7 %, bazilikai, citrinų sultys.

Sudėtyje yra riešutų, galimi sezamo pėdsakai.

Maistinė vertė 100 g.

Energetinė vertė: 1445,3 KJ/345,7 Kcal

Riebalai: 35,14 g;

iš kurių sotieji riebalai: 4,15 g;

Angliavandeniai: 1,56 g;

iš kurių cukrus: 0,84 g;

Baltymai: 3,54 g;

Druska: 0 g.

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 5 dienas.