Ypatingo skonio karvės pieno sūris iš Šveicarijos. Gimęs prieš aštuonis šimtmečius Bellelay vienuolyne. Vienuoliai šį sūrį skusdavo peiliu plonomis drožlėmis, tam, kad kuo daugiau sūrio paviršiaus susiliestų su oru, atsiskleistų jo skonis ir aromatas. 1982 m. buvo sukurtas specialus skutiklis „girolle”, ir Tête de Moine išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Tête de Moine reiškia vienuolio plikė. Viena iš legendų teigia, kad taip sūrį pavadino prancūzų kareiviai 18 a. pabaigoje, mat sūrio skutimas jiems priminė vienuolių galvų skutimą.
Cilindro formos Tête de Moine brandinamas mažiausiai 2,5 mėn. Labai malonaus riešutinio skonio, puikiai dera su sausu baltu vynu. Sūrio „rožytės” papuoš ne tik sūrių lėkštę, bet ir daugelį patiekalų (sriubų ar salotų).