Provolone Auricchio Dolce

provoloine su pomidorais

Pasterizuoto karvės pieno puskietis sūris. Puikiai lydosi, todėl dažnai naudojamas picoms, karštiems sumuštiniams ir kitiems patiekalams. Gardus tiek šaltas, tiek užkeptas orkaitėje.

Provolone gamybos procesas labai panašus į “mozzarella” gamybą, todėl Provolone dar vadinamas brandinta “mozzarella”. Pienas pakaitinamas 36-38 C ir sutirštinamas veršiuko renetu. Varškė susmulkinama graikinio riešuto dydžio gabalėliais ir paliekama 4-10 valandų (priklausomai nuo pieno rūgštingumo, oro ir t.t) tol, kol pasiekia tokią būklę, kad gali būti plėšoma juostelėmis.  Sūrio masė panardinama į labai karštą vandenį ir formuojamas minkant ir tampant. Vėliau sūris yra brandinamas sūryme nuo 6 valandų iki kelių dienų. Po brandinimo sūryme sūris pakabinamas toliau bręsti (mažiausiai dviem savaitėms).