Parmos kumpis – vienas paklausiausių ir populiariausių itališkų produktų pasaulyje. 1963 m. specialiai įkurtas konsorciumas griežtai reguliuoja šio produkto kokybę. Parmos kumpiui naudojamos tik vyriškos giminės tam tikrų veislių (Large White, Landrance ir Duroc) užpakalinės kiaulių kojos. Kiaulės turi būti užaugintos vienome iš 11 šiaurinių ir centrinių Italijos regionų. Kiaulės šeriamos tik kukurūzais, miežiais, daržovėmis ir išrūgomis, kurios lieka gaminant sūrį Parmigiano Reggiano.
Gaminant Parmos kumpį naudojama tik druska (jokių kitų prieskonių), o jos kiekis jau paruoštame kumpyje negali viršyti 6 procentų. Todėl kumpis yra švelnaus, net salsvoko skonio, labai kvapnus.
Skaniausias tiesiog vienas, supjaustytas permatomais griežinėliais, tačiau puikiai tiks su paskrudinta duona, melionu, salotomis.
Kilmės šalis: Italija.