Pont l’Eveque

pont leveque

Turbūt seniausias Normandiškas sūris, kurį vis dar gamina Pont l’Eveque apylinkėse. Jo istorija siekia 12 amžių: teigiama, kad sūris buvo daromas tik vienuolyne, o išlikusiuose rankraščiuose minima, kad valgį reikia baigti gabalėliu „angelot“ – taip sūris buvo vadinamas anais laikais. Pont l’Eveque išpopuliarėjo 16 amžiuje, nuo tada ir vadinamas kaimelio, kurio apylinkėse daromas, vardu. Sūris gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno. Vidus minkštas, blyškios gelsvos spalvos, švelnios tekstūros ir aštraus kvapo, paviršius padengtas plauta balta žieve. Pont l’Evanque labai sodrus, ir švelnus, ir pikantiškas tuo pat metu. L’Evanque yra vienas puikiausių prancūziškų plautos žievės sūrių pavyzdžių.

Pont l’Eveque neturime pastoviame asortimente, jį atsivežame karts nuo karto.