Pusminkštis karvės pieno sūris iš Prancūzijos (jo pavadinimas kilęs nuo kaimelio Morbier pavadinimo). Išskirtinis Morbier bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti sūrį pernakt, ant vakarinio pieno sluoksnio būdavo užbarstomi pelenai. O rytinio melžimo pieno sluoksnis būdavo dedamas ant viršaus. Šiais laikais sūris gaminamas iš vieno melžimo pieno, tačiau tradiciškai įbarstoma pelenų, kurie dabar atlieka tiesiog dekoratyvinę funkciją. Sūris brandinamas 60 dienų.
Gintaro spalvos, pusminkštis, šiek tiek tąsus sūris, malonaus, pilno skonio su riešutiniu poskoniu ir lengvu karstelėjimu.
Derinimas su vynu: puikiai tiks su Gewürztraminer or Pinor Noir.