Vytinimo laikas – min. 10 mėn. Svoris – 6,5 – 7 kg. Parduodamas su specialiu stovu ir peiliu. Supakuotas į dėžę.
Vytintas kumpis, ispaniškai chamon (rašoma jamon) – ispanų virtuvės pasididžiavimas. Be jo neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdienis stalas.
“Jamon Serrano” (išvertus reiškia “kalnų kumpis”) gaminamas laikantis griežtų reikalavimų, keliamų tiek mėsos kokybei, tiek pačiam vytinimo procesui, kuris yra paprastas ir nekinta per amžius. Kumpiai užpilami jūros druska ir sūdomi tiek dienų, kiek sveria pats kumpis (1 diena, 1 kilogramui mėsos). Kumpiai slegia vienas kitą, todėl įgauna būdingą plokščią formą. Sūdyti kumpiai vežami į prausyklą. Po šalto dušo, kumpiai mėnesiui ar pusantro dedami į šaltas ir drėgnas kameras, kuriose yra 3–6 laipsnių temperatūra ir 80–90 proc. drėgmė. Ispanai teigia, kad tai yra idealios sąlygos druskai tolygiai pasiskirstyti visame kumpyje. Tuomet prasideda vytinimo procesas, trunkantis nuo 6 iki 36 mėnesių, kurio metu temperatūra palaipsniui keliama nuo 6 iki 18 laipsnių. Vytinimo metu kumpiai netenka apie 30 procentų svorio ir įgauna jiems būdingą skonį. Kuo ilgesnis vytinimo laikas, tuo intensyvesnis skonis ir kvapas.