Finocchiona Toscana

Finocchiona Toscana – saliami tipo kiaulienos dešra su pankoliais.

Finocchiona – vienas populiariausių kiaulienos produktų Toskanos virtuvėje ir būtinas ingredientas Toskanos užkandžiui “Antipasto alla Toscana”. Pavadinimas kilęs nuo žodžio “finocchio” (pankolis), prieskonis, kuris būtinai dedamas į šią dešrą.

Neįmanoma atsekti, nuo kada gaminama Finocchiona. Legenda teigia, kad labai seniai vagis netoli Prato miesto pagrobė šviežią saliami dešrą ir paslėpė tarp laukinių pankolių. Po kiek laiko paragavęs savo grobio nustebo, nes dešra buvo prisotinta pankolio aromato ir skonio. Kokia bebūtų šios produkto kilmė, dabar Finocchiona – vienas iš Toskanos virtuvės brangakmenių.

Finocchiona puikiai tinka praktiškai prie bet kokio vyno, teigiama, kad pagerina ir atskleidžia pačias geriausias vyno savybes. Ne veltui Toskanos pirkliai sakydavo “vyną pirk su duona, o parduok su pankoliu”.

  • Gamintojas: “Sapori della Valdichiana” (Italija).