Ypatingai stipraus kvapo plautos žievės sūris, gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Legenda teigia, kad XVI amžiuje Époisses kaimelyje gyvenę Cistersų vienuoliai pradėjo gaminti šį ypatingą sūrį, o išvykdami jo receptą paliko gyventojams, kurie iki šiol jį daro. Žinoma, kad imperatorius Napoleonas Bonapartas buvo didis Epoisses gerbėjas. Tiesa, po antrojo pasaulinio karo Époisses gamyba praktiškai nutrūko, tačiau 1956 m. pora ūkininkų – Robert ir Simone Berthaut – nusprendė atgaivinti šio sūrio gamybą. Sėkmė buvo stulbinama ir šiuo metu Époisses gaminamas tik griežtai apibrėžtoje teritorijoje pagal senąsias tradicijas.
Sūris turi ryškiai oranžinę žievę, kreminis, minkštas, tirpsta burnoje, palikdamas aiškų ir kiek pikantišką poskonį.