Naujienos

Užupio krautuvės naujienos

ryziai bomba

Ryžiai Bomba

Aukščiausios rūšies ispaniški ryžiai Bomba. Sugeria tris kartus daugiau sultinio, nei patys sveria (įprasti ryžiai sugeria 2 kartus daugiau), bet išlieka išlieka birūs, o tai labai svarbu ruošiant paelją. Bomba – labai sena ryžių rūšis. Jie bręsta labai lėtai, o…

IšsamiauRyžiai Bomba
Tradizionale Extravecchio c.Ast . in cartone

Giusti šeimos balzaminiai actai

Kai pirmą kartą sutikome Giusti atstovą ir paprašėme trumpai papasakoti apie kompaniją ir produktus, jaunas ir išvaizdus italas paklausė: „Ar turite šiek tiek laiko?”. Atsakius teigiamai, jis tęsė: „Mūsų šeima balzaminį actą gamina nuo 1605 metų. Aš esu 16 kartos…

IšsamiauGiusti šeimos balzaminiai actai
Neufchatel

Valentino dienai

Gal Jūsų mylimasis (-oji) mėgsta sūrius? Turime išties ypatingą – Coeur de Neufchatel – sūrį, gimusį iš meilės. Gal ne pats garsiausias, tačiau tikrai seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje…

IšsamiauValentino dienai
castel medievale

Retas sūris

Nedažnas svečias mūsų sūrių šaldytuve – Castel Medievale. Tai italų sūrininkės Emanuelos Perenzin kūrinys. Ji mano, kad taip turėjo atrodyti ir tokio skonio turėjo būti sūriai daryti Viduramžiais. Trapus, varškinės tekstūros sūris skleidžia šviežio pieno, medžio ir sausų lapų, grybų…

IšsamiauRetas sūris
Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena Casa Rinaldi

Prabangi naujiena – 25 metus brandintas Tradicinis Modenos balzaminis actas

Tradicinis Modenos balzaminis actas (Aceto Balsamico Tradizionale di Modena) – balzaminių actų karalius, vienas brangiausių produktų, italų kulinarinis pasididžiavimas, kuriam padaryti reikia nuo 12 iki 25 metų. Produktas, kurio gamybą, kokybę, išpilstymą ir net pardavimą griežtai kontroliuoja tradicinio balzaminio acto…

IšsamiauPrabangi naujiena – 25 metus brandintas Tradicinis Modenos balzaminis actas

„Olio novello” – šių metų derliaus alyvuogių aliejus – jau atkeliavo!

2012-10-06 Šviežut šviežutėlis alyvuogių aliejus iš Sicilijos jau mūsų krautuvėse! Alyvuogės surinktos, aliejus išspaustas ir į butelius išpilstytas rugsėjo 23 d. Tai užtruko 8 val. „Olio novello” ypač tirštas – nefiltruotas ir nenusistovėjęs, kaip šviežiai išspaustos sultys.  Žalios spalvos, labai…

Išsamiau„Olio novello” – šių metų derliaus alyvuogių aliejus – jau atkeliavo!