Naujienos

Užupio krautuvės naujienos

Giusti Banda Rossa

Geriausias balzaminis actas

Geriausias Modenos balzaminis actas – Giuseppe Giusti kūrinys Banda Rossa! Deimantinis apdovanojimas – „Diamond Taste Award! Toks suteikiamas tik tiems produktams, kurie mažiausiai 7 kartus laimi apdovanojimus „Superior Taste Award” Briuselyje rengiamame maisto produktų ir gėrimų konkurse. Actą sukūrė Giuseppe…

IšsamiauGeriausias balzaminis actas
Zaabar

Zaabär

Aukščiausios kokybės belgiškas šokoladas, praturtintas pačiais įvairiausiais prieskoniais. Šokoladas, kuris kviečia keliauti po skonių pasaulį. François Decarpentrie, kompanijos įkūrėjas, pasakoja, kad pavadinimą sugalvojo įkvėptas rytietiško turgaus Bazaar, esančio Stambule, turgaus, kuriame prieskonių, kvapų ir spalvų įvairovė tiesiog pribloškia.

IšsamiauZaabär
Paul Pipa sausainiai

Paul & Pipa

Paul & Pipa – smagi draugiškų sausainukų kompanija. Tikriausiai jie panašūs į jus, jei ir jūs mėgstate smagiai leisti laiką, susitikinėti su draugais, jaukius pokalbius ir nekaltas apkalbas, keliones ir skanų bei sveiką maistą.  Jie labai skirtingi, bet juos vienija…

IšsamiauPaul & Pipa
Velykiniai pyragai

Velykiniai pyragai

Tradiciniai Velykiniai pyragai jau ant mūsų lentynų. Italai šiuos pyragus vadina „Colomba Pasquale” – Velykinis balandis, mat pyragai kepami balandžio formos. Turime tradicinių, su šokoladu, su vyšniomis, su pictacijų, lazdyno riešutų ar limoncello kremu.

IšsamiauVelykiniai pyragai
mociutes alyvuoges

„Močiutės” alyvuogės

Žalios traiškytos alyvuogės, pretenduojančios tapti metų atradimu. Ispanai jas taip ir vadina „aceitunas aliñadas de la abuela” – močiutės marinuotos alyvuogės. Pagardintos paprikomis, česnakais ir daugybe prieskonių, kurių sudėties močiutė neatskleidžia.

Išsamiau„Močiutės” alyvuogės
Moliterno al tartufo

Pecorino Moliterno al Tatrufo

Nepasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas  ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų „bomba”! Puikiai tiks su…

IšsamiauPecorino Moliterno al Tatrufo