
Smidrų sezonas prasidėjo!
Kaip ir kasmet, kiekvieną ketvirtadienį iki pat Joninių prekiaujame šviežiais lietuviškais smidrais. Tel. užsakymams: 8 656 25458
Užupio krautuvės naujienos
Kaip ir kasmet, kiekvieną ketvirtadienį iki pat Joninių prekiaujame šviežiais lietuviškais smidrais. Tel. užsakymams: 8 656 25458
Kad savaitgaliai būtų skanūs, į sveriamų produktų skyrelį sugrąžinome raudonuosius ikrus!
Šaldytuve vėl gausu įvairiausių sūrių, tarp jų labai įdomi naujiena iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra…
Gardieji Panettone pyragai jau krautuvėje!
2015-10-09 Šviežiausias alyvuogių aliejus jau krautuvėje! Frescolio – visuomet ypatingas, visuomet kitoks, bet niekuomet nenuviliantis. Kviečiame ragauti ir švęsti naują derlių! Kaip visuomet, Cutrera šeima siunčia jums linkėjimus ir laukinių Sicilijos raudonėlių su jūros druska iš Trapani!
Džiovintos Aženo slyvos! Didelės, saldžios, sultingos, saulės nubučiuotos, be galo skanios! O istorija tai tokia: po trečiojo kryžiaus žygio (XIII a.) benediktinų vienuoliai parsigabeno iš Damasko slyvų ir sukryžmino Aženo apylinkėse augusias slyvas su rytietiškomis. Rezultatas buvo stulbinantis. Džiovintos slyvos…
Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti.…
Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius…
Geriausias Modenos balzaminis actas – Giuseppe Giusti kūrinys Banda Rossa! Deimantinis apdovanojimas – „Diamond Taste Award! Toks suteikiamas tik tiems produktams, kurie mažiausiai 7 kartus laimi apdovanojimus „Superior Taste Award” Briuselyje rengiamame maisto produktų ir gėrimų konkurse. Actą sukūrė Giuseppe…
Trumų mėgėjai bus pamaloninti – visa serija produktų su juodaisiais ir baltaisiais trumais: aliejai, padažai, kuriuose nuo 1 iki 15% trumų, Parmigiano Reggiano ir baltųjų trumų užtepėlė, avinžirnių ir trumų užtepėlė, sviestas su baltaisiais ir juodaisiais trumais.