Naujienos

Užupio krautuvės naujienos

camembert au calvados

Camembert au Calvados

Šaldytuve vėl gausu įvairiausių sūrių, tarp jų labai įdomi naujiena iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra…

IšsamiauCamembert au Calvados
frescolio 2015

Frescolio!

2015-10-09 Šviežiausias alyvuogių aliejus jau krautuvėje! Frescolio – visuomet ypatingas, visuomet kitoks, bet niekuomet nenuviliantis. Kviečiame ragauti ir švęsti naują derlių! Kaip visuomet, Cutrera šeima siunčia jums linkėjimus ir laukinių Sicilijos raudonėlių su jūros druska iš Trapani!

IšsamiauFrescolio!
azeno slyvos

Aženo slyvos

Džiovintos Aženo slyvos! Didelės, saldžios, sultingos, saulės nubučiuotos, be galo skanios! O istorija tai tokia: po trečiojo kryžiaus žygio (XIII a.) benediktinų vienuoliai parsigabeno iš Damasko slyvų ir sukryžmino Aženo apylinkėse augusias slyvas su rytietiškomis. Rezultatas buvo stulbinantis. Džiovintos slyvos…

IšsamiauAženo slyvos
paprika elavion vintage

Paprikos iš Ispanijos

Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti.…

IšsamiauPaprikos iš Ispanijos
nduja2

Nduja

Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius…

IšsamiauNduja
Giusti Banda Rossa

Geriausias balzaminis actas

Geriausias Modenos balzaminis actas – Giuseppe Giusti kūrinys Banda Rossa! Deimantinis apdovanojimas – „Diamond Taste Award! Toks suteikiamas tik tiems produktams, kurie mažiausiai 7 kartus laimi apdovanojimus „Superior Taste Award” Briuselyje rengiamame maisto produktų ir gėrimų konkurse. Actą sukūrė Giuseppe…

IšsamiauGeriausias balzaminis actas