Naujienos

Užupio krautuvės naujienos

dzemai su prieskoniais

Džemai su prieskoniais

Figų džemas su garstyčiomis – puikiai derės su riebiosiomis kepenėlėmis (foie gras) ir paštetais. Ragaukite su raudona ir balta mėsa, tiks su mėlyno pelėsio sūriais. Raudonų uogų džemas su kuminu – puikiai derės su riebiosiomis kepenėlėmis (foie gras) ir paštetais.…

IšsamiauDžemai su prieskoniais
camembert au calvados

Camembert au Calvados

Šaldytuve vėl gausu įvairiausių sūrių, tarp jų labai įdomi naujiena iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra…

IšsamiauCamembert au Calvados
frescolio 2015

Frescolio!

2015-10-09 Šviežiausias alyvuogių aliejus jau krautuvėje! Frescolio – visuomet ypatingas, visuomet kitoks, bet niekuomet nenuviliantis. Kviečiame ragauti ir švęsti naują derlių! Kaip visuomet, Cutrera šeima siunčia jums linkėjimus ir laukinių Sicilijos raudonėlių su jūros druska iš Trapani!

IšsamiauFrescolio!
azeno slyvos

Aženo slyvos

Džiovintos Aženo slyvos! Didelės, saldžios, sultingos, saulės nubučiuotos, be galo skanios! O istorija tai tokia: po trečiojo kryžiaus žygio (XIII a.) benediktinų vienuoliai parsigabeno iš Damasko slyvų ir sukryžmino Aženo apylinkėse augusias slyvas su rytietiškomis. Rezultatas buvo stulbinantis. Džiovintos slyvos…

IšsamiauAženo slyvos
paprika elavion vintage

Paprikos iš Ispanijos

Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti.…

IšsamiauPaprikos iš Ispanijos
nduja2

Nduja

Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius…

IšsamiauNduja