Džiaugiamės kaip vaikai! Nes turime dar vieną produktą, apie kurį galime pasakyti – geriausias. „La Pasta di Aldo” – makaronai, kuriuos Hestonas Blumenthalis (3 Michelin žvaigždučių restorano Fat Duck šefas, kulinarinių knygų autorius – ir šiaip mums didelis autoritetas) pavadino geriausiais itališkais makaronais ir savo knygoje „In Search of Perfection” skyrė ne vieną puslapį. Makaronai, apie kuriuos rašo solidžiausi italų gastronomijos žurnalai, o garsusis „Gambero rosso” vadina „Pasta Gran Cru”.
Svarstėme, kad jei jau tai geriausi itališki makaronai, tai gal jie geriausi ir pasaulyje? 🙂 Tiek jau to, lai būna vieni iš geriausių. Buvome taip suintriguoti, kad parsivežėme pakelį, paragavome ir akimirksniu nusprendėme – mes privalome juos turėti!
Luigi ir jo žmona Maria, gaminantys šiuos makaronus, vadinami tikrais makaronų meistrais. Nedidelėje savo gamyklėlėje per dieną pagamina tik 80 kg šių auksaspalvių. Daromi tik rankomis, kiekvienai rūšiai parenkama skirtinga miltų sudėtis, o kiaušiniai, kurių makaronų sudėtyje net 32%, tik laisvai auginamų vištų, ir tai iškart matosi – makaronai labai sodrios geltonos spalvos. Makaronai džiovinami iš lėto, žemoje temperatūroje (o tai trunka žymiai ilgiau, nei džiovinti krosnyje), kad išliktų visos maistingosios medžiagos.
Nors prie šių makaronų tiks galybė padažų, Luigi rekomenduoja juos gaminti taip: virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 4 min., nukoškite, išmaišykite su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus ir užtarkuokite sūrio.
Koks skonis? Labai „kiaušiniški”, sodrūs, italai tokius makaronus vadina „carnosa” – mėsingi. Bet ką čia rašyt, imkite ir paragaukite, jie to verti!!!!!